01 jul. 1 de cada 3 microempreses espanyoles que va patir un atac de ransomware va accedir a pagar el rescat en 2020
Hiscox ha publicat el seu ‘Baròmetre de Ciberpreparación de la Microempresa 2021’, on analitza la maduresa de la ciberseguretat d’empreses amb fins a nou empleats a partir de les dades obtingudes de la cinquena edició del ‘Informe de Ciberpreparación de Hiscox 2021’ i en el qual han participat 1.624 companyies d’aquesta tipologia.
El baròmetre confirma que existeix una bretxa en la maduresa cibernètica de les microempreses espanyoles, i és que gairebé 6 de cada 10 microempreses espanyoles (58%) són novençanes i solo el 3% obtenen la qualificació d’expertes enfront del 12% de mitjana de la resta de països (Bèlgica, França, Alemanya, Països Baixos, el Regne Unit i els EUA).
Segons el baròmetre, entre aquelles empreses espanyoles que han sofert incidents ciber en 2020, el cost mig anual que els ha generat és de gairebé 30.000 euros (28.522,92 euros), i el cost mitjà de l’atac que va ocasionar més costos està entorn dels 15.000 euros (14.359,79 euros).
Com es produeixen aquests ciberatacs?
L’estudi conclou que el 22% dels incidents van ser provocats per un empleat, i entre els punts d’accés els tres més vulnerables en 2020 han estat el servidor propi (38%), el lloc web de l’empresa -p. ex., A través d’atacs DDoS- (35%) i un dispositiu mòbil corporatiu (24%).
El baròmetre analitza particularment l’impacte dels atacs ransomware i mostra que el 67% de les microempreses espanyoles triga més de 72 hores a recuperar-se d’aquest incident, un percentatge menor que la mitjana del teixit empresarial espanyol (78%) però major que les micro de la resta de països (61%).
A més, 1 de cada 3 microempreses espanyoles analitzades que van sofrir un atac de ransomwareen 2020 va pagar el rescat almenys una vegada per a recuperar les dades. Un percentatge similar a les micro de la resta de països (36%) però molt superior a la mitjana del teixit empresarial espanyol (20%).
Invertiran en ciberprotecció?
Les microempreses espanyoles dediquen a ciberseguretat el 16% del seu pressupost de TU, un punt menys que les micro de la resta de països (17%) i 5 menys que la mitjana del teixit empresarial espanyol (22%). No obstant això, més de 4 de cada 10 (44%) té intenció d’incrementar la seva inversió en ciberseguretat entre un 5%-10%, enfront del 32% de les micro de la resta de països que realitzen aquesta afirmació. Entre les àrees d’inversió, les noves tecnologies són la partida més rellevant per al 33% d’elles i gairebé 1 de cada 4 (24%) augmentarà també la inversió en formació d’empleats.
Transfereixen el risc a una pòlissa?
El 34% de les microempreses afirma disposar d’una assegurança específica o cobertura en una pòlissa generalista per a riscos ciber, un percentatge similar a la mitjana de la resta de països (32%), però molt per sota de la mitjana del teixit empresarial espanyol (64%). D’altra banda, preguntades per la seva disposició a transferir aquest risc, el 34% es mostra interessada a incloure aquesta cobertura en el seu porfoli d’assegurances, enfront del 19% de les micro de la resta de països.
“La conscienciació i compromís són els dos primers passos que qualsevol empresa ha de donar si vol fer front als incidents d’aquesta naturalesa, i han de veure en una assegurança especialitzada un dels seus grans aliats, no sols per la cobertura econòmica que oferim, sinó pels serveis de prevenció que completen aquestes pòlisses. Per exemple, segons el baròmetre només 2 de cada 10 microempreses atacades en 2020 (20%) avalua l’estratègia de ciberseguretat i estableix nous requisits després de l’atac, i amb nosaltres tindrien accés a plans que millorarien el seu ciberpreparación”, ha conclòs Nerea de la Font.
Informació facilitada per Adn del Seguro.
Sorry, the comment form is closed at this time.